Bestandsnaam wijzigen volgens EXIF datum

Digital Camera Software
Photo Website
English · 中文 · Español · 日本語 · Português · Deutsch · Français · Nederlands
op EXIF informatie gebaseerde bestandsnaam wijziging

Functionaliteit

Namexif is software om automatisch de bestandsnaam van een foto te wijzigen aan de hand van de EXIF datum en tijd informatie.

Moderne digitale camera's hebben een ingebouwde klok. Ze bewaren de datum en de tijd van elke foto met de precisie van een seconde. Er van uitgaande dat je camera EXIF informatie registreert, dan is Namexif in staat om de bestandsnaam van een foto te wijzigen aan de hand van de datum en tijd die in de EXIF informatie is opgeslagen.

Op deze wijze kan je:

op EXIF informatie gebaseerde bestandsnaam wijziging
YYYY is voor het jaar,
MM is voor de maand,
DD is voor de dag,
HH is voor het uur (24-uur formaat),
MM is voor de minuten,
SS is voor de seconden

Download

Versie: 1.7

Grootte: 442 Kb (ongeveer 1Mb)

Systeem vereisten: Windows 95, 98, 2000, NT, XP, Vista, 7, 8, 10


Download Namexif
Rated Excellent

FAQ

Waarom begint de naam met het jaar?
Namexif wijzigt de betandsnaam van een foto beginnende met het jaar, vervolgens de maand, de dag, het uur, de minuut en de seconde. Op deze wijze blijft de chronologische volgorde in orde als je een alfabetische lijst met foto's bekijkt.
Wat gebeurt er als 2 of meer foto's dezelfde EXIF datum hebben?
Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je camera een 'high speed' opnamemogelijkheid heeft. In dat geval zullen verscheidene foto's dezelfde datum en tijd hebben. Namexif zal dan streepjes aan de bestandsnaam toevoegen om de bestandsnamen uniek te maken. Bijvoorbeeld, er zijn 3 foto's gemaakt op 15 augustus 2007 om 18.00, 5 minuten en 27 seconden, dan worden de bestandsnamen als volgt gewijzigd:
  • 2007-08-15 18.05.27.jpg
  • 2007-08-15 18.05.27-1.jpg
  • 2007-08-15 18.05.27-2.jpg
Wat gebeurt er als foto's worden geselecteerd zonder EXIF gegevens?
Van een foto zonder EXIF informatie wordt de bestandsnaam niet gewijzigd door Namexif!
Wat is de verschuif tijd met optie?
Dat is een krachtige functie die het mogelijk maakt om de EXIF tijd aan te passen tijdens de wijziging van de bestandsnaam. N.B. De EXIF informatie van de foto zelf wordt niet gewijzigd! Alleen de bestandsnaam wordt gewijzigd. Deze functie maakt het mogelijk om verschillende groepen foto's te synchroniseren, om een foute tijdzone aan te passen, of zelfs om een foute camerainstelling achteraf te verbeteren.
Hoe werkt de verschuif tijd met optie?
Het formaat is +H:MN:SS waarbij H staat voor uren, MN voor minuten en SS voor seconden. Dit kan ook negatief zijn. Voorbeelden:
  • +0:10:00 voeg 10 minuten toe
  • +1:00:32 voeg 1 uur en 32 seconden toe
  • -0:00:10 trek 10 seconden af
  • -6:00:00 trek 6 uur af
Wat is het acht karakters formaat?
Om de foto's op een CDROM te branden, zou het kunnen dat dat volgens de 'ISO 9660' norm moet gebeuren, waarbij de bestandsnaam altijd in HOOFDLETTERS is en maximaal 8 + 3 karakters lang. Namexif berekent dan hoeveel seconden zijn verstreken tussen de EXIF datum en 01-01-1998. Dit getal wordt vervolgens vertaald in een hexadecimaal getal, zodat een bestandsnaam met een unieke datum en tijd tussen 01-01-1998 en 01-01-2134 kan worden gemaakt.
Vragen? Terugkoppeling?
Fotografie Forum
Laat ons weten wat je ervan vindt!

Andere gratis software

Als je Namexif een goed product vindt, kijk dan ook eens naar HTTPhotos, software waarmee je eenvoudig mooie online web foto albums kan maken..